úterý 4. října 2016

GUGLA - lepší než bramborák

Tento recept splňuje mé heslo v kuchyni:
Minimální čas, maximální výsledek.

*

Po přečtení receptu se u mě jednalo o lásku na první pohled.
Po ochutnání prvního sousta o lásku na první ochutnání.

Pokud máte rádi bramboráky, troufám si tvrdit, tímto receptem budete nadšeni.


Gugla

1,5 kg brambor
ca. 500-700 g uzeného masa
7 větších stroužků česneku
Toto vše nahrubo nastrouhat.

1 dl oleje
1,5 dl mléka
3 lžíce hladké mouky
sůl (velmi opatrně)
pepř, majoránku dle chuti
Všechny ingredience pečlivě smíchat dohromady.

Směs dát do předem tukem vymazaného plechu. 
Pečeme 30 min na 220 st.C + 30 min na 200 st.C


Nečekejte, že vám po takovémto obědě či večeři něco v pekáči zbude.
A pokud přece jenom ano, průběžně to bude z pekáče zázračně, nepozorovatelně miznout.
Jako u nás :o)

Dobrou chuť
Katka ♥

8 komentářů:

  1. Tyhle recepty na mišmaše různého druhu prostě miluji Katko a doma je ráda připravuji, jsou to prostě dobroty. No pro vegetariány sice ne, ale my jsme všežravci jak se patří :o).
    Měj hezké dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je také zbožňuji :o) Jinak pro vegetariány je varianta bez uzeného. To musí být také luxusní.
      K.

      Vymazat
  2. Taky dělám a milujeme chodit ukrajovat -ukrajovat ,až najednou je prázdný pekáč ,je to bašta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to u vás mizí před očima?! To bude nějaké guglí kouzlo. :o) Opakuje se s každým upečením...

      Vymazat
  3. Píšu si recept.....vypadá to dost jedle...Ila

    OdpovědětVymazat