Krásné, stále teplé počasí jasně ukazuje, že se léto ještě nechce vzdát.
Naopak. Zapršelo a příroda viditelně obživla, vzpamatovala se.
Vše se zase zelená a září.
A já jsem na tom stejně.
S tím zezelenáním to nemáme společné, to dá rozum, ale tím zářením rozhodně ano :o)
Léta se mi také ještě nechce vzdávat.
A prodlužuji si ho, co to jde...
Společnost mi dělá symbol léta - meloun.
Již roky si ho vždycky vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a pojídáme.
Ve velkém množství.
Před mnohými lety jsem ho takto jedla na návštěvě u známých a oni tyto kostičky zalili navíc rumem.
Bylo to dobré, ale já jsem si udělala variantu, která mně chutná ještě o stupeň víc.
Vychlazené kostičky melounu zaleju griotkou (množství griotky dle libosti :o)).
Promíchám a zobu tak dlouho, dokud nemám mističku prázdnou.
To, co vidíte na fotce, NENÍ samozřejmě meloun zalitý griotkou :o)
Tak moc mi libo není :o)
Dnes přišla na řadu - když máme ještě to léto, to dá rozum - sangrie.
Další báječná kombinace.
Proč si neudělat radost a chvíli pauzu, když se to jednoduše nabízí??!
Užívejte si stále ještě letních překrásných dnů - dle libosti
Katka
No prosím, já sice také krájím vypeckovaný meloun na kostičky, ale vůbec by mne nenapadlo ho něčím "zalít", rum by to nebyl, ten nemám v oblibě, ale tu griotku či sangrii bych v malém množství pro osvěžení, snesla. Vyzkouším.
OdpovědětVymazatKatko, ať nám dny slunce prosvítí ještě co nejdéle, již tolik nepálí, tak je to velmi příjemné.
Ála
Alenko, rozhodně neprohloupíš :o) A dávkování podle chuti :o)))
VymazatKatka
Tak jsem na tom stejně jako Alenka. Meloun krájím, ale že bych ho,,zalévala" to mne tedy nenapadlo. Zkusím.
OdpovědětVymazatDny jsou opravdu stále letní. Jen u nás se to moc nezelená, protože tady pršelo zatím opravdu málo. Stále je vše vyprahlé.
Hezký den!
Hanka
Haní, s chutí do toho!
VymazatPrima podzim.
Katka
Katko, meloun máme taky rádi a něčím vylepšený, to musí být dobrota :)
OdpovědětVymazatMěj se prima, Petra
Petí, je a velká!
VymazatMoc zdravím
Katka
Skvělý nápad. U nás se meloun napíchává vodkou, dělá se to na různé oslavy a tak.
OdpovědětVymazatJinak u nás počasí už moc letní není, zrovna dneska už od rána prší.
Katko, to taky nezní špatně .O)
VymazatPrima dny
Katka
Já meloun taky krájím na kostičky, ale nezalívám alkoholem, neb ho v 90% případů konzumuju v práci (manžel meloun nerad, takže řez, co prodávají u nás v kantýně, je dobrá volba moučníku po obědě). A tak s tím asi ani nezačnu - ani sangria holt na pracoviště moc nepatří ;-)
OdpovědětVymazatStání, s 90ti% nehneme, ale co těch zbývajících deset mimo pracovní dobu?! :o)
VymazatAť si každý užívá podle svého gusta.
Krásné dny i tobě.
Katka