pondělí 27. února 2017

Paprsky slunce zpět u nás doma

Když chci opravdu "vyhnat zimu z bytu a z duše" a přivítat jaro s otevřenou náručí, pomáhají mi sice petrklíče či narcisky na stole, ale není to ještě úplně ono. Stále tomu něco chybí. 
Opravdu spolehlivě mi k tomu pomůže jen jedno. Zcela jednoduchá věc.


Umýt okna.
Vždy to ale z různých důvodů odkládám. Ještě není takové teplo na bytí u otevřených oken, je zataženo, nechce se mi, nemám čas, chuť... Hra na "nejde to".
Však to znáte sami dobře.
Před týdnem jsem začala cítit, že již nastal čas, "rozsvítit" po zimě byt. Propojit vnějšek s vnitřkem. Čekala jsem na sluníčko a příhodné počasí. To se dnes dostavilo a já jsem se neměla již na co vymlouvat. Tak jsem se do toho s chutí pustila.


Výsledek je k nezaplacení. Nejde jen o samotné umytí oken a vypraní záclon. Jde o mnohem víc.
Konečně člověk nekouká na svět přes "clonu", slunce se dostane dovnitř, tam kam má a s takovou intenzitou, s kterou je to potřeba. Energie může proudit zlehka, harmonicky, neblokována. Člověku se uleví, spadne z něj "tíha". 
Pokud je člověk vnímavější, citlivější, má na něj umytí oken i vědomě blahodárný vliv. Vnímá to asi jako když jste po parném letním dni, celí upocení, uřícení a vysprchujete se. Vybavuje se vám ten úžasný, osvěžující pocit?!
Každý to ale má jinak. Ať patříte k jakékoli skupině na jednom se shodneme ale určitě. Jsme rádi, že máme mytí oken zase na nějakou chvíli za sebou :o)

Krásné dny,
pro mě s novým pohledem na svět
Katka ♥

15 komentářů:

  1. Katko jak ti rozumím. Dnes jsem seděla v obýváku a neodbytně se mi hlavou honila myšlenka, že chci umýt okna, tak mám v plánu se to nich zítra pustit. Najednou to bytostně potřebuji udělat a vím, že za ten pocit to, i v mírně ještě chladném počasí, stojí.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alí, s chutí do toho, je to hotovo :o) Jak já ti rozumím!
      Měj se krásně
      Katka ♥

      Vymazat
  2. Katko, jaro je tady, o tom není pochyb. U nás to znamená spousta sadby u oken :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mytí oken bytostně nesnáším. Myslela jsem si, že s výměnou za plastová to bude lepší. No, možná trochu ano...Ale přesto jejich mytí předchází několika týdenní přemýšlení o tom, jestli a kdy se do toho pustit nebo ne. Zvládám to s přemáháním jenom dvakrát do roka. Musím Ti ale dát za pravdu. Tíha ze mě také vždycky spadne. Že to mám konečně za sebou:-))
    Krásný den.
    H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, Henrieto, šup na to a je na půl roku pokoj :o)
      Ať ti to uteče.
      K.

      Vymazat
  4. Věřila by jsi, že se letos na mytí oken těším? To už se mi dlouho nestalo. Ten pocit očisty je k nezaplacení, energie proudí, dá se lépe dýchat - tak nějak ;-) Krásné dny Katko, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daní, je to fajn, když v tom člověk nevidí jen nutnou práci. Ať se ti jak byt, tak duše "provětrá" a pročistí a vše jde tím správným směrem...
      Katka ♥

      Vymazat
  5. Katko, také jsem usilovně na mytí oken myslela, koukala jak to potřebují. Včera mě to popadlo a šly dolů závěsy, záclony .. když bylo hotovo pověšeno, tak jsem měla fakt velkou radost a kdykoli jsem vešla do místnosti, říkala jsem si ... to je nádhera, to je nádhera. V pokojíku, kde je menší okno ještě neumyté, tak jsem ho otevřela dokořán a na dlouho. Pod okny na talovínu poletovaly včelky a bylo fajn.
    Měj se hezky. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru, někdy stačí málo a stane se hodně. Tak to vidím nejen s okny a závěsy :o) Jsi šikula.
      Měj se krásně.
      Katka ♥

      Vymazat
  6. Ahoj Katko vidím, že ti to jde pěkně od ruky, také bych potřebovala umýt okna - nechceš zaskočit?
    Ale teď vážně na okna se chystám už to opravdu potřebují a těším se až se byt provoní vypranými záclonami a krásným výhledem. Ty už to máš za sebou - ty se máš.
    Přeji ti krásné, slunné výhledy, měj se pěkně. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iví, jak se říká, dobrého po málu :o)
      Přeji, ať ti to jde pěkně od ruky a pak se pochval a řekni si: "To se mám, že to už mám!"
      Krásné dny
      Katka ♥

      Vymazat
  7. Tak si sedím, čtu Tvé řádky, Katko, i další příspěvky a skutečně se bavím. Od 31.1. jsem s Adélkou v lázních - když nic jiného, umyla jsem alespoň spodní polovinu okna, abychom měly ten správný výhled. Tento víkend jsme se vydaly domů a co myslíte - hned v sobotu ráno, svítílo krásně sluníčko a já nevydržela a ta okna jsem musela umýt! :-) ve svém okolím už jsem touto úchylkou známá a ze všech stran slyším - "A nechceš přijít i k nám???"
    Krásné dny a ať se Vám daří!
    Zdeňka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdení, jsi báječná! Nejlepší je neremcat a dát se hned do toho. A výsledek k nezaplacení.
      Nikam nechoď! :o) Ať si každý svůj úhel pohledu zvolí sám.
      Měj se krásně
      Katka ♥

      Vymazat
  8. Já jsem dřív mytí oken také nesnášela. Ne snad ani kvůli tomu, že je to pracné, ale vadilo mi, že u toho strávím tolik času a stejně jsem měla na oknech pořád šmouhy a to mi vadilo. Vloni jsem to už nevydržela a objednala jsem si čistič oken Karcher , díky kterému mám perfektně umytá okna a s minimem práce, takže je myji klidně i 3x nebo 4x do roka :-) .

    OdpovědětVymazat