pátek 6. ledna 2017

Labradorit

Dle zvěrokruhu je mi, beránkovi, z drahých kamenů připisován diamant, rubín, zelený granát, fluorit, ametyst, křemen, hematit. Nic proti nim.  
Poslední čtyři vlastním. Prvním třem se rozhodně nebráním :o)


To ale nemění nic na tom, že mým osobním kamenem, který si mě získal na první pohled, na první setkání, na první dotek, je právě zmíněný LABRADORIT.
Pro mě osobně kámen kamenů.


Labradorit je druh sodnovápenatého živce plagioklasu. Bývá šedobílý nebo modrošedý se silnou modrozelenou měnou barev, tzv.irizací, která připomíná barvoměnu na pavích perech. Ta mě získala.
Byl objeven v 18. století v Kanadě na ostrově Sv. Pavla při pobřeží poloostrova Labradoru, podle kterého byl i nazván. 
Hlavním zdrojem labradoritu je v současné době Madagaskar.


Labradorit je primárně připisován znamení kozoroha, rybám a vodnářům.
Ale stejně jako v jiných oblastech života bychom se měli řídit na prvním místě intuicí. Tím, co nám napoví srdce.
Obojí nás navede, vede, ukáže nám, co je pro nás správné.


Labradorit je vysoce mystický a ochranný kámen. Vnáší světlo do života, je kamenem esoterického vědění. Zasvěcuje do tajemných mystérií, podporuje rozvoj intuice, přináší nové myšlenky. Odstraňuje negativní energie útočící na auru, potlačuje strach, nejistotu, zbytky starých zklamání (i z minulých životů). Posiluje víru v sama sebe, uklidňuje příliš aktivní mysl, rozbíjí iluze a proniká ke kořenů myšlení. Vyvolává potlačované vzpomínky na minulost, přináší sílu, vytrvalost. Je kamenem proměny a pomáhá nám v době velkých změn.


Focen je stále jeden a tentýž kus. Ať se na něj podíváte z jakékoli strany, z jakéhokoli úhlu, vždy je jiný, úchvatný. Duhový? Z pavích per?
Jako by bylo něco uvnitř, co září navenek, jako by v něm byl ukryt jiný svět.
I tato mystičnost mě k němu bezpochyby vedla.


Před pár lety jsem si koupila stříbrný přívěšek s tímto kamenem. 
Tíhnu k němu nejvíce ze všech šperků. Nedivím se.


Kámen na fotografii jsme si pořídili u stánku s drahými kameny, v den, kdy se na začátku adventu slavnostně rozsvěcel vánoční stromeček na náměstí. 
Byl vybrán celou rodinou, při zpívání mé oblíbené písně "Pěkná, pěkná, pěkná" od Janka Ledeckého, který měl zrovna na náměstí vánoční koncert... zcela nenáhodně...
... i toto je součástí příběhu tohoto kamene...


Krásný den tří králů
KMB
Katka ♥

10 komentářů:

  1. Katko ten je tak krásný. Už jsem si dlouho žádný kámen nepořídila, ani nevím proč. Kdysi jsem měla v oblibě Tygří oko, to se mi moc líbilo a také Růženín. Už ani nevím jaké kameny jsou pro mé znamení (Lev) :o).
    Měj hezké dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý lvíčku, pokud to tak cítíš, jdi do toho :o)
      Lev je ohnivým znamením, kterému vládne Slunce. Pro lvy je typický egoismus (sebestřednost) spojený se sebejistotou, sebevědomím a výraznou osobností, ve smyslu pozitivním. Lvi jsou velkomyslní, mají sny a ambice a dostatek tvůrčí energie, jsou odvážní a mají organizační schopnosti.
      Drahými kameny pro ně jsou: achát, citrín, fluorit, granát, chryzokol, jantar, karneol, křišťál, rubín, sluneční kámen, smaragd, topaz (zejména zlatý), turmalín (růžový a zelený), tygří oko, tyrkys.
      Krásné dny
      Katka ♥

      Vymazat
  2. Katko tvůj kámen je nádherný.. a krásný příběh k němu. Já jakož rybka vlastním dva kameny.Akvamarín a fluorit..Také jsou moc krásně barevné.😉.
    Přeji ti krásný začínající vikend. Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdení, bezva volba. Ať ti nosí štěstí.
      Krásné dny
      Katka ♥

      Vymazat
  3. Já jsem taky "šutrolog" ;-),nepotřebuju tyhle drahé kameny,já ty krásy hledám po cestách a na cestách u moře...Občas mám problém na služebkách s limitem kufru,celníci by se divili kvůli čemu :-).Je skvělé,když si ten pravý kámen najde správný domov.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haní, máš naprostou pravdu. Z každé dovolené si dovezu "pár" kamínků (kdo by to počítal :o)) Hodně jich mám i ve tvaru srdce, vystavené v interiéru i na terase. Jak ty dělají radost!
      Tenhle kámen byl ale od první chvíle srdeční záležitostí :o)
      Nic si z toho nedělej, celníci tomu nerozumí, já tě zcela chápu :O))))
      Užívej lednových dnů
      Katka ♥

      Vymazat
  4. Katko, je nádherný - ty barvy.Asi se budu muset podívat po tom mém.
    Přeji ti krásný víkend. Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Katko, ten kámen je až neuvěřitelný jak je krásný.. tak si ho ochraňuj. Já mám ráda taky kamínky z dovolené.. je to příjemné vzpomínání. I u nás v lese po nich pořád koukám. Už ani nevím, který pro mě jako blížence patří. Tak se jdu na to podívat. Jednou nám přivezli na chatu fůru zemi. Och, samý kámen. Ale my se vyřádili. Třídili jsme a třídili... veliké hup do skalky apod. a ty malé na okno a do bytu ... škoda každého vyhodit .. hihi.
    Měj se hezky. ♥ Jarka

    OdpovědětVymazat
  6. Jarko, přesně tak. Také se raduji z každého :o)
    Měj se
    Katka ♥

    OdpovědětVymazat