středa 12. července 2017

Vysočina fest 2017

Začátek prázdnin se každoročně nese ve znamení Vysočina festu na který od prvního ročníku pravidelně chodíme a který je již druhým rokem po sobě od dubna beznadějně vyprodaný. Letos ho navštívilo přes 32 tisíc návštěvníků.
Jedná se o báječnou třídenní akci - od čtvrtka do soboty - plnou hudby, tance, zpěvu, lidského setkávání a nevšedních zážitků a prožitků. 
Koná se v letním amfiteátru, který je překrásným, obrovským prostorem, kam se vejde neskutečné množství lidí. Místa na sezení či stání jsou proti jevišti ve svahu. Pod pódiem je veliký prostor na "kotel". 
Každý si tam najde své oblíbence napříč různými hudebními žánry.


Byly koncerty u kterých jsem tála, bavila se, užívala si to naplno. 
Byly i takové které jsem přetrpěla nebo z nich dokonce odešla na jinou Stage. 
Co se ale jednomu líbí či nelíbí, druhý člověk to může mít přesně naopak. A proto každý si tam jistojistě přišel na své.

Festival v bodech:
* "Nejsilnějším" okamžikem pro mě letos byl beze sporu koncert Teamu s Pavolem Haberou. Při jeho písničce "Severanka" jsem létala v oblacích. 
A posléze u písně "Boli sme raz milovaní", za doprovodu pouze klavíru, kdy s ním zpívalo snad celé hlediště, jsem měla nejen husí kůži, ale tekly mi i slzy po tvářích... nááádherné, velmi, velmi silný a krásný zážitek...
* Marek Ztracený měl překrásný koncert. Plno písniček pro mě osobně bylo nových - s překrásnou hudbou a ještě hezčími texty...
* No Name, Anna K., Slza, Děda Mládek Ilegal band, Jelen, Pavel Callta - ti všichni byli báječní
* u skupiny Mandrage jsem byla s kamarádkou v "kotli". (Nejen u Mandrage :o) ) Je pravdou, že tentokráte tam byl věkový průměr nápadně nižší než u jiných koncertů. Některé z mladších náctiletých fanynek při zvuku prvních tónů snad každé písně začaly skákat, pištět, tleskat, vřískat. Umíte si to představit... a tak jsem to zkusila taky. Šlo mi to výtečně. Trochu jsem sice kamarádku vyděsila, ale jak my se nasmály! 
* zpěvák skupiny Tata Bojs si koncert neskrytě, naplno, rozverně a s radostí užíval a ačkoli jejich hudba není můj šálek kávy, koncert jsem si díky němu také užila...
* Fesťák si lze luxusně užít i zcela bez alkoholu. K zpěvu, tanci a pobavení se, není zapotřebí...  Jsou ale i tací, kteří zvrací o půl šesté večer, když se vše teprve rozjíždí... ale to je volba každého z nás... jako ve všem.

Je středa a já stále tančím, zpívám, vlaju... a dospávám značný deficit spánku :o)
Již dnes se těším na příští ročník.

Krásné dny
Katka ♥

4 komentáře:

  1. Katko, je vidět, že sis vystoupení užila plnými doušky... jsi plná zážitků a dojmů .. to člověka moc obohacuje a nabíjí .. umím si představit, jak to s tebou šije ... a o tom to je ♥♥♥
    Pa Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě perfektní zážitek:)!Většina tvých jmenovaných by se mi taky líbila,zvláště Pavol Habera:)Máš pravdu,jde si to užít i bez alkoholu,jen se člověk musí umět bavit:)My jsme si teď u nás pro změnu užívali MFF v Karlových Varech,takže to bylo taky super:)

    OdpovědětVymazat